All for Joomla All for Webmasters
PORODICA

Ovo je kuća iz snova: Gradi se za jedan dan, temelj vam ne treba, traje 100 godina! (FOTO)

Vikelhaus kuća, Wikkelhouse, Montažna kuća, Kuća od kartona, Vikendica

Ne dajte da vas zavara to što nije skupa…

Savršena kućica idealna za vikend odmor, pa čak i za život ako vam mali prostor ne smeta, ima jednu tajnu – napravljena je od kartona!

Pod nazivom “Vikelhaus” (Wikkelhouse), kuća je napravljena od ukupno 24 sloja kartona i širokih delova koji se savršeno uklapaju jedan u drugi.

Spoljašnjost je vodootporna i pokrivena drvenim panelima, a proizvođači kažu da kuća može da traje do 100 godina! Enterijer je presvučen tankim slojem drveta, ali to može da se promeni, prema želji kupca.

Vikelhaus kuća, Wikkelhouse, Montažna kuća, Kuća od kartona, Vikendica

Standardna Vikelhaus kuća košta 25.000 evra, teška je oko 450 kilograma, i svaka može da sadrži kupatilo, kuhinju i spavaću sobu – sve ono što vam je potrebno za život.

Zbog svoje strukture, lako se pomera, temelj nije neophodan, pa za čas možete i da se preselite, sa sve kućom. Veličina kuće takođe može da varira. Standardna kuća je dugačka 4,5 metra, široka 1,2, a visoka 3,5 metra.

 

Trenutno, isporuka može da se vrši samo u Holandiji, Belgiji, Luksemburgu, Nemačkoj, Danskoj i Velikoj Britaniji, a izum je u delo sprovela kompanija Fashion Factory iz Amsterdama.

“Čovek ste, dakle, nekad će vam trebati promena. Vikelhaus kuća se prilagođava svemu što vi poželite, može da raste zajedno sa vama, a još lakše možete da je prodate i transportujete drugom vlasniku”, rekao je predstavnik za javnost ove kompanije.

Vikelhaus kuća, Wikkelhouse, Montažna kuća, Kuća od kartona, Vikendica

Click to comment

Komentariši

Najčitanije

To Top